O tau u'amea e mafai ona fa'amauina maualuga pe a fa'atupula'ia mana'oga

A'o fa'atupula'ia le gaosiga ina ua mae'a aso malolo o le Spring Festival, o lo'o fa'afeagai falegaosi Saina i luga o tau u'amea, fa'atasi ai ma nisi o mea taua e pei o le rebar e oso i le 6.62 pasene mai le aso fefa'ataua'iga mulimuli a'o lumana'i le Spring Festival i le aso faigaluega lona fa pe a uma le aso malolo, e tusa ai ma se pisinisi. vaega su'esu'e.

Fai mai tagata popoto, o le faaauauina pea o galuega a Saina e mafai ona siitia ai tau o uʻamea i luga aʻe o faʻamaumauga maualuga i lenei tausaga, o le amataga lea o le Fuafuaga Lona 14 o le Lima Tausaga (2021-25).

O le u'amea a le atunu'u i le lumana'i na o'o i le maualuga o le ola-o-konekarate e 1,180 yuan ($182) i le tone i le Aso Gafua, fa'atasi ai ma le si'itia o tau o le u'amea, uamea ma isi mea mata, e tusa ai ma le Beijing Lange Steel Information Research Center.E ui ina pa'ū le uʻamea i le 2.94 pasene i le Aso Lua i le 1,107 yuan, ae na tumau pea i luga o le maualuga.

O Saina o se faʻatau tele o mea mataʻutia, ma o lona toe faʻaleleia o le tamaoaiga ua sili atu ona iloga nai lo isi atunuʻu.O le mea lena e taʻitaʻia ai le toe faʻafoʻi atu o fefaʻatauaʻiga mai fafo i Saina ma faʻatupu ai le siʻitia o manaʻoga uamea, fai mai tagata atamamai, ma e mafai ona faʻaauau pea le tulaga.

O le uʻamea o loʻo fefaʻatauaʻi i le $ 150-160 i le tone i le averesi, ma e ono tulaʻi i luga aʻe o le $ 193 i lenei tausaga, atonu e oʻo atu i le $ 200, pe a tumau pea le manaʻoga, Ge Xin, o se tagata suʻesuʻe sinia ma Beijing Lange Steel Information Research Center, taʻu atu i le Global. Taimi i le Aso Lua.

Fai mai le au popoto, o le amataina o le Fuafuaga Lona 14 o le Lima Tausaga o le a atili ai ona siitia le tamaoaiga atoa, ma o le a faateleina foi le manaoga mo le uamea.

O uta u’amea pe a mae’a aso malolo na amata i le amataga o le tausaga nei nai lo le tausaga talu ai, e tusa ai ma faʻamatalaga o pisinisi, ma le maualuga faʻapea foʻi ma tau ua maualuga.

Ona o le televave o le si’itia o tau o u’amea, ua mumusu ai nisi o faioloa e fa’atau atu pe fa’atapula’a fo’i le fa’atau atu i le tulaga o lo’o i ai nei, ma le fa’amoemoe o le a sili atu le maualuga o tau i se taimi o le tausaga nei, e tusa ai ma le vaega o su’esu’ega o alamanuia.

Peita’i, o lo’o iai fo’i le talitonuga o nisi, e fa’atapula’a lava le sao o le maketi a Saina i le si’itia ai o tau o uamea, talu ai e vaivai le malosi o fefa’ataua’iga a le atunu’u i tulaga fa’avaomalo.

"O le u'amea o se oligopoly a le toafa tetele eli - Vale, Rio Tinto, BHP Billiton ma Fortescue Metals Group - lea e maua ai le 80 pasene o le maketi o le lalolagi.O le tausaga na te’a nei, na o’o atu ai i le 80 pasene le fa’alagolago o Saina i u’amea mai fafo, lea na tu’u ai Saina i se tulaga vaivai e tusa ai ma le malosi o fefa’ataua’iga,” o le saunoaga lea a Ge.


Taimi meli: Mati-18-2021